Microprocessor MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

 

Microprocessor MCQ (Multiple Choice Questions)

1. The power requirements of a DRAM in active and stand by modes is about

a. 350 mW and 5 mW respectively

b. 350 mW each

c. 5 mW each

d. 350 mW and 100 mW respectively


Ans- a. 350 mW and 5 mW respectively


2. The size of cache memory in most microcomputers is about

a. a few bytes

b. a few kilobytes

c. a few megabytes

d. a few gigabytes


Ans- b. a few kilobytes


3. During processing the instructions, data, intermediate results and final results in a computer are held in

a. CPU

b. ALU

c. Primary memory

d. Secondary memory


Ans- c. Primary memory


4. Which of the following computer memories is fastest?

a. Cache

b. Primary

c. Mass storage

d. Off line back up


Ans- a. Cache


5. The number of storage classes in C is

a. 2

b. 3

c. 4

d. 6


Ans- c. 4


6. Which of the following is not a valid real constant in C?

a. 1.2 e 2.0

b. -2.3 e - 2

c. -2.3 E 2

d. -2.3 e 2


Ans- c. -2.3 E 2


7. In a computer the instructions, data, intermediate and final results during processing are held in ALU.

a. TRUE

b. FALSE


Ans- b. FALSE 


8. Computer virus can hide itself in a diskette but not in a hard disk.

a. TRUE

b. FALSE


Ans- b. FALSE


9. Z flag is reset if an ALU operation results in 0.

a. TRUE

b. FALSE


Ans- b. FALSE 


10. Which of the following is not a valid variable name in C?

a. p o, t

b. p o t

c. po_t

d. p_ot


Ans- a. p o, t

Previous Post Next Post

Responsive Ad