Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

 

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions)

1. In mealy machine, the O/P depends upon?

a. State

b. Previous State

c. State and Input

d. Only Input


Ans- c. State and Input


2. For a give Moore Machine, Given Input='101010', thus the output would be of length:

a. |Input|+1

b. |Input|

c. |Input-1|

d. Cannot be predicted


Ans- a. |Input|+1


3. In Moore machine, output is produced over the change of:

a. transitions

b. states

c. Both

d. None of the mentioned


Ans- b. states


4. Moore Machine is an application of:

a. Finite automata without input

b. Finite automata with output

c. Non- Finite automata with output

d. None of the mentioned


Ans- b. Finite automata with output


5. The number of elements in the set for the Language L={x?(?r) *|length if x is at most 2} and ?={0,1} is_____

a. 7

b. 6

c. 8

d. 5


Ans- a. 7


6. If an Infinite language is passed to Machine M, the subsidiary which gives a finite solution to the infinite input tape is ______

a. Compiler

b. Interpreter

c. Loader and Linkers

d. None of the mentioned


Ans- a. Compiler


7. Which of the following is a not a part of 5-tuple finite automata?

a. Input alphabet

b. Transition function

c. Initial State

d. Output Alphabet


Ans- d. Output Alphabet


8. The minimum number of states required to recognize an octal number divisible by 3 are/is

a. 1

b. 3

c. 5

d. 7


Ans- b. 3


9. A regular language over an alphabet ? is one that cannot be obtained from the basic languages using the operation

a. Union

b. Concatenation

c. Kleene*

d. All of the mentioned


Ans- d. All of the mentioned


10. Assume the R is a relation on a set A, aRb is partially ordered such that a and b are _____

a. reflexive

b. transitive

c. symmetric

d. reflexive and transitive


Ans- d. reflexive and transitive

Previous Post Next Post

Responsive Ad