Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions)

 1. A DTD is associated with a XML file by means of _____

a. Function

b. <!DOCTYPE>

c. Macros

d. None of the mentioned


Ans- b. <!DOCTYPE>


2. Which of them have XML as their default format?

a. IWork

b. LibreOffice

c. OpenOffice

d. All of the mentioned


Ans- d. All of the mentioned


3. Which among the following are true for an Extensible markup language?

a. Human Readable/ Machine Readable

b. Extended from SGML

c. Developed by www consortium

d. All of the mentioned


Ans- d. All of the mentioned


4. XML uses ___ principle to formally describe the data.

a. DDL

b. DTD

c. DML

d. None of the mentioned


Ans- b. DTD


5. XML is a ___ markup language.

a. meta

b. beta

c. octa

d. peta


Ans- a. meta


6. Which of the following version of Unix came up with YACC first?

a. V3

b. V5

c. CB UNIX

d. Unix-RT


Ans- a. V3


7. Which of the following are not used to express CFG?

a. BNF

b. EBNF, ABNF

c. Van Wijngaarden form

d. None of the mentioned


Ans- d. None of the mentioned


8. Which of the following is false for BNF?

a. BNF means Backus Naur Form

b. It is a normal form used in Data base normalization

c. It is a notation technique for context free grammar

d. None of the mentioned


Ans- b. It is a normal form used in Data base normalization


9. Which of the following is false for B programming language?

a. Typeless

b. Influenced by PL/I

c. Designed by Dennis Ritchie

d. None of the mentioned


Ans- d. None of the mentioned


10. The original YACC as written in ____ language

a. R programming language

b. C programming language

c. B programming language

d. None of the mentioned


Ans- c. B programming language

Previous Post Next Post

Responsive Ad