Headlines
Loading...
Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions)

 1. Which is true for Moore Machine?

a. Output depends on present state

b. Output depends on present input

c. Output depends on present state and present input

d. Output depends on present state and past input


Ans- a. Output depends on present state


2. Which one among the following is true? A mealy machine:

a. produces a language

b. produces a grammar

c. can be converted to NFA

d. has less circuit delays


Ans- d. has less circuit delays


3. Statement 1: Mealy machine reacts faster to inputs. Statement 2: Moore machine has more circuit delays. Choose the correct option:

a. Statement 1 is true and Statement 2 is true

b. Statement 1 is true but Statement 2 is false

c. Statement 1 is false and Statement 2 is true

d. None of the mentioned is true


Ans- a. Statement 1 is true and Statement 2 is true


4. The major difference between Mealy and Moore machine is about:

a. Output Variations

b. Input Variations

c. Both

d. None of the mentioned


Ans- a. Output Variations


5. Mealy and Moore machine can be categorized as:

a. Inducers

b.Transducers

c. Turing Machines

d. Linearly Bounder Automata


Ans- a. Inducers


6. The O/P of Mealy machine can be represented in the following format:

a. Op(t)= ?(Op(t))

b. Op(t)= ?(Op(t)i(t))

c. Op(t): ?

d. None of the mentioned


Ans- b. Op(t)= ?(Op(t)i(t))


7. Which of the given are correct?

a. Moore machine has 6-tuples

b. Mealy machine has 6-tuples

c. Both Mealy and Moore has 6-tuples

d. None of the mentioned


Ans- c. Both Mealy and Moore has 6-tuples


8. In Moore machine:

a. Output is on edges

b. Output is inside states

c. Both of the above

d. None of the above


Ans- b. Output is inside states


9. The output of the Moore machine will be : 

a. More than input by one

b. Less than input by one

c. Same as Input

d. None of the mentioned


Ans- a. More than input by one


10. A Moore machine:

a. Has one final state

b. Has No final state

c. Has Many final states

d. None of the mentioned


Ans- b. Has No final state