Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions)

 1. When are 2 finite states equivalent?

a. Same number of transitions

b. Same number of states

c. Same number of states as well as transitions

d. Both are final states


Ans- c. Same number of states as well as transitions


2. A Language for which no DFA exist is a____

a. Regular Language

b. Non-Regular Language

c. May be Regular

d. Cannot be said


Ans- b. Non-Regular Language


3. Which of the following not an example Bounded Information?

a. fan switch outputs {on, off}

b. electricity meter reading

c. colour of the traffic light at the moment

d. None of the mentioned


Ans- b. electricity meter reading


4. An e-NFA is _____ in representation.

a. Quadruple

b. Quintuple

c. Triple

d. None of the mentioned


Ans- b. Quintuple


5. Which of the following does not belong to input alphabet if S={a, b}* for any language?

a. a

b. b

c. e

d. None of the mentioned


Ans- c. e


6. In Mealy machine:

a. Output is on edges

b. Output is inside states

c. Both of the above

d. None of the above


Ans- a. Output is on edges


7. The output of the Mealy machine will be : 

a. More than input by one

b. Less than input by one

c. Same as Input

d. None of the mentioned


Ans- c. Same as Input


8. Which is true for Dead State?

a. It cannot be reached anytime

b. There is no necessity of the state

c. If control enters no way to come out from the state

d. If control enters FA deads


Ans- c. Same as Input


9. Which is true for in accessible state?

a. It cannot be reached anytime

b. There is no necessity of the state

c. If control enters no way to come out from the state

d. If control enters FA deads


Ans- a. It cannot be reached anytime


10. Which is true for Mealy Machine?

a. Output depends on present state

b. Output depends on present input

c. Output depends on present state and present input

d. Output depends on present state and past input


Ans- c. Output depends on present state and present input

Previous Post Next Post

Responsive Ad