Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions)

 1. Complement of a DFA can be obtained by:

a. making starting state as final state.

b. no trival method.

c. making final states non-final and non-final to final.

d. make final as a starting state.


Ans- c. making final states non-final and non-final to final.


2. Regular sets are closed under union concatenation and Kleene closure.

a. TRUE

b. FALSE

c. Depends on regular set

d. Can't say


Ans- a. TRUE


3. The number of final states we need as per the given language? Language L: {an| n is even or divisible by 3}

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4


Ans- b. 2


4. Which of the following does not belong to input alphabet if S={a, b}* for any language?

a. a

b. b

c. e

d. None of the mentioned


Ans- c. e


5. An e-NFA is _____ in representation.

a. Quadruple

b. Quintuple

c. Triple

d. None of the mentioned


Ans- b. Quintuple


6. The automaton which allows transformation to a new state without consuming any input symbols:

a. NFA

b. DFA

c. NFA-l

d. All of the mentioned


Ans- c. NFA-l


7. e-transitions are:

a. conditional

b. unconditional

c. input dependent

d. None of the mentioned


Ans- b. unconditional


8. The ____ of a set of states, P, of an NFA is defined as the set of states reachable from any state in P following e-transitions.

a. e-closure

b. e-pack

c. Q in the tuple

d. None of the mentioned


Ans- a. e-closure


9. The e-NFA recognizable languages are not closed under :

a. Union

b. Negation

c. Kleene Closure

d. None of the mentioned


Ans- d. None of the mentioned

Previous Post Next Post

Responsive Ad