Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions) - SchoolingAxis

Theory of Computation MCQ (Multiple Choice Questions)

 1. The ___ table is created by YACC.

a. LALR parsing

b. LL parsing

c. GLR parsing

d. None of the mentioned


Ans- a. LALR parsing


2. The YACC takes C code as input and outputs_____

a. Top down parsers

b. Bottom up parsers

c. Machine code

d. None of the mentioned


Ans- b. Bottom up parsers


3. YACC is an acronym for:

a. Yes Another Compile Compiler

b. Yet Another Compile Compiler

c. Yet Another Compiler Compiler

d. Yes Another Compiler Compiler


Ans- c. Yet Another Compiler Compiler


4. YACC is a computer program for __ operation system.

a. Windows

b. DOS

c. Unix

d. openSUSE


Ans- c. Unix


5. Which of the following is true for a predictive parser?

a. Recursive Descent parser

b. no backtracking

c. Recursive Descent parser and no backtracking

d. None of the mentioned


Ans- c. Recursive Descent parser and no backtracking


6. Which of the following parsers do not relate to Bottom up parsing?

a. LL parser

b. Recursive descent parser

c. Early parsers

d. All of the mentioned


Ans- d. All of the mentioned


7. Which of the following can be a LALR parser generator?

a. YACC

b. GNU Bison

c. YACC and GNU Bison

d. None of the mentioned


Ans- c. YACC and GNU Bison


8. Which of the following is true for shift reduce parsers?

a. Scans and parses the input in one forward pass over the text, without any backup.

b. A shift command advances in the input stream by one symbol

c. LALR parser

d. All of the mentioned


Ans- d. All of the mentioned


9. Which of the following parser performs top down parsing?

a. LALR parser

b. LL parser

c. Recursive Accent parser

d. None of the mentioned


Ans- b. LL parser


10. Left corner parsing methof uses which of the following?

a. Top down parser

b. Bottom up parser

c. TOP down and Bottom up parser

d. None of the mentioned


Ans- c. TOP down and Bottom up parser

Previous Post Next Post

Responsive Ad